Tuesday, April 16, 2013

Rich Chocolate Moist Cake

Ok, lari sebentar daripada Devil's Choc...
Last weekend saya buat 3 bijik kek. Rainbow Cake, Devil's Choc & Rich Chocolate Moist Cake.
Kali ni kita cerita pasal Rich Chocolate Moist Cake ok..
Ceritanya, tak plan langsung nak buat kek ni. Lepas bake Rainbow Cake, belek-belek buku resipi, hati tertawan nak buat RCMC. Macam ada keluar mentol kat atas kepala. Tiba-tiba menjadi genius. Hahaha..

Lagipun kesian dengan Aufa, asyik makan lebihan-lebihan kek yang Mama trim untuk bagi kek rata... Aufa memang sangat-sangat sukakan cake. Agaknya sebab masa pregnen dulu Mama suka makan kek Secret Recipe kot... 

So nekad terus mixkan batter cake ni... Sebab stepnya sangat mudah dan bahan pun semua ada...

Saya ambik resipi daripada Sis Ayu @ Curlybabe's Satisfaction (Klik link ni untuk resipi)

Saya memang minat blog Sis Ayu sebab meriah dengan Choc cakes... Yummeyyhhhh...

Tapi kek RCMC saya ni plain aje, hitam itu menawan...

Jom layan...







Thanks Sis Ayu for the recipe.

Untuk yang lain, selamat mencuba.. rugi tak cuba sebab senang giler.. Sedap plak tu...

1 comment: